Wat is Skôn?

Wà Skôn!

De producten van Skôn worden gemaakt in de werkplaats van Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond. Hier werken allemaal Skôn mensen met een verhaal. Mensen met eigen dromen. Bij het ontwikkelen van onze producten gaan wij uit van de wensen en krachten van deze mensen. We bekijken samen welke vaardigheden zij willen leren of verder willen ontwikkelen en ontwerpen op basis daarvan onze producten. Het resultaat? Een bijzondere collectie van handgemaakte, duurzame interieurproducten. Vaak gemaakt van gerecycled materiaal, áltijd met oog voor kwaliteit.

Omdat we het belangrijk vinden dat onze producten bereikbaar zijn voor zoveel mogelijk mensen, bieden wij ze aan voor een zo laag mogelijke, eerlijke prijs.

Natuurlijk is de sociale waarde van onze producten erg belangrijk. Maar dat is niet het enige! Onze producten zijn namelijk ook nog eens erg duurzaam. Kan jij de meubels nog herinneren die vroeger bij je ouders of grootouders stonden? Nou deze mooie grote zware eikenhouten meubels vormen de basis van het materiaal voor de Skôn collectie. Wij zijn trots op een prachtige samenwerking met kringloopwinkels in de regio. Zij stellen deze oude massief houten tafels beschikbaar voor ons om nieuwe producten van te maken.

Koop je één van onze producten? Dan heb je een eyecatcher voor in huis én je draagt bij aan een duurzame samenleving waarin niemand wordt buitengesloten. Dat is Skôn en dat voelt ook Skôn.