“Samen maken we het goed.”

Het Goed Nuenen

Kan jij de meubels nog herinneren die vroeger bij je ouders of grootouders stonden? Nou van deze mooie grote zware houten meubels wordt de Skôn collectie gemaakt. Skôn zocht voor de productlijn. Wat begon als één idee is uiteindelijk het merk Skôn geworden.

Wie zijn nu de Skôn mensen van Het Goed Kringloopwarenhuizen in Nuenen? Skôn geeft jou een kijkje in de samenwerking en ging in gesprek met Bas-Paul van Koll , vestigingsmanager/OR van Het Goed Kringloopwarenhuizen Nuenen.

 Het Goed in Nuenen is  niet zomaar een kringloopwarenhuis. Het bedrijf is gevormd met een gezellige lunchcafé, een plantenafdeling, de WSD-vacaturezuil,een dependance op de milieustraat en 10 textielcontainers. Naast dit is het ook een mensontwikkelbedrijf. Je kunt er namelijk leren en werken en wordt ondersteund door gediplomeerde begeleiding. Kortom een bedrijf van alle markten thuis.

 Iedereen krijgt een kans om mee toen doen bij Het Goed Kringloopwarenhuizen.Bij het bedrijf krijgt je de mogelijkheid  om werkritme of bepaalde werkervaring op te doen. Zo kun je doorgroeien naar een passende, duurzame, betaalde werkplek. Integreren en inburgeren, het kan allebei. Als vrijwilliger of stagiair het is beide mogelijk.

 

 

 

 

Bas – Paul

Ik ben Bas-Paul, 51 jaar. Sinds december 2016 ben ik werkzaam bij Het Goed . Sinds 2019 ben ik werkzaam bij Het Goed in Nuenen als vestigingsmanager. Ik heb altijd in de “harde Retail” gewerkt bij de grote ketens. Zelf vond ik mens altijd leuker dan geld. Bij Het Goed kreeg ik de kans om zowel met mens als met geld te kunnen werken.

Mijn krachten zijn: enthousiast, betrokken, kan goed samen werken, proactief en kan goed belangen behartigen. Een voorbeeld van belangen behartigen is dat we samen werken met 5 verschillende partijen. In ons geval is dat de WSD Groep, Het Summa College, Lunet, LEVgroep en Taalkracht. Al deze verschillende partijen hebben hun eigen belang en ideeën en dat moet constant in balans zien te houden met Het Goed.

 

”Als je denkt hier ligt een kans, pak het. Niet denken morgen kan ook, want misschien is die kans er dan niet.”

 

Wat mensen van mij kunnen leren is dat ik snel kan schakelen en constant kijk wat er bereikt kan worden met de middelen en mensen die je op dat moment hebt. Ik denk het constant schakelen wel iets is wat mensen van mij kunnen leren. Als je denkt hier ligt een kans, pak het. Niet denken morgen kan ook, want misschien is die kans er dan niet.

De mensen om mij heen vinden mij vaak vriendelijk . Als ze me nodig hebben dan ben ik er voor ze. Waar ik op dat moment mee bezig ben schuif ik aan de kant. De deur van mijn kantoor staat altijd open.

Ik zie zeker overeenkomst tussen Skôn en Het Goed. We werken allebei met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Jullie geven door middel van arbeid een kans tot arbeid. Wij doen dat ook. Jullie maken producten van afval door het te upcyclen, wij zijn juist bezig om milieubewust zijn te creëren door gebruikte spullen een tweede leven te geven. Ik kijk heel positief aan tegen de samenwerking met Skôn. Het past goed binnen onze missie “Werk maken door hergebruik”