“Ik ga er iets moois van maken.”

Roeland

Om een goed overzicht te krijgen van Roeland, moeten we eerst wat afstand nemen en hem vanuit een helikopter zicht bekijken. De ambitieuze Roeland is erg breed georiënteerd. Waar moet je dan aan denken? Nou van tapdansen tot aan een opleiding communicatie. “Als kind wilde ik heel graag doedelzak spelen.”

Tijdens zijn middelbare schooltijd op VWO ontdekte Roeland op 17 jarige leeftijd de discotheken. Een nieuwe passie begon. “In die tijd waren er 2 stromingen Mellow en Gabber, ik ging naar de plek waar het leuk was.” Zo maakte Roeland ook vaker een Rave mee. Op deze momenten kon Roeland echt helemaal opgaan in zichzelf.  “Ik probeer mezelf te verbinden aan het geen wat er om mij heen gebeurt.” Zo observeert hij met name hoe mensen doen. Met als conclusie dat er geen conclusie is. “Het leven is als het ware een soort springschans.”

Ooit staat hem dat filosoferen ook wat tegen, alsof hij vast zit. Voortdurend kiest hij voor het leven. Dit is niet altijd zo geweest. “Ik weet hoe het is om ziek te zijn, zowel mentaal als fysiek.” Dit houdt Roeland niet tegen. “Ik ga er wat moois van maken.”

Op de werkplaats van SMO werkt Roeland aan veel verschillende klussen. Zo installeert hij bijvoorbeeld de elektriciteit van de Wonnie lampen. Maar Roeland is van veel markten thuis. Hij is snel van begrip. Roeland verkent dan ook naar eigen zegge graag de grenzen van nieuwe werkzaamheden. Rust en structuur bieden hem de mogelijkheid om zijn denken praktisch te maken.