“Mensen kunnen vaak veel meer dan zij zelf denken.”

Marnix

“Het zal wel een ruige vent zijn en als je tattoos en oorbellen hebt dan ben de Skorum.” De vooroordelen waar Marnix weleens mee te maken krijgt. Eigenlijk versiert Marnix zijn lichaam omdat hij het gewoon mooi vindt, van binnen is Marnix namelijk zachtaardig en zorgzaam.

Marnix werkt 18 jaar bij Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond. 18 jaar geleden werd hij gevraagd voor dit werk. Marnix had voor die tijd veel verschillende baantjes gehad. Daardoor weet hij wat werken is. Hij kreeg bij Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond de kans om Skôn mensen met een Skôn verhaal te laten doen waar zij van droomden. “Dat mensen verslaafd zijn of andere problemen hebben wil niet zeggen dat zij geen dromen hebben of er niet bij willen horen.” Marnix helpt iedere dag skôn mensen met het winnen van zelfvertrouwen. “Het mooiste aan mijn werk vind ik dat ik mensen kan laten ervaren dat zij veel meer kunnen dan dat ze vaak denken.”

Door Skôn krijgt Marnix de ruimte om samen met skôn mensen te denken, te maken, te timmeren en mee te werken aan het proces van begin tot eind. Dat komt Marnix zijn persoonlijke creativiteit ook ten goede!