“Arthur, jij menst teveel.”

Arthur

Arthur is de ‘Unicorn’ van Skôn. Hij wordt in Helmond wel eens geassocieerd met “de gekke Pool.” Maar het tegendeel is waar. Arthur is zeer intelligent, hij spreekt 6 vreemde talen en heeft een brede kennis. Met name over levensvragen kun je met Arthur urenlang filosoferen. Echt urenlang, want Arthur houdt van praten. Als hij zijn gedachten niet uit kan spreken dan schrijft hij het op. Zo heeft hij toch een uitlaatklep.

Ooit vertelde iemand hem “Arthur jij menst teveel.” Niet zo gek gezien zijn levensverhaal. Op 7 jarige leeftijd werd hij opgeleid door het rode kruis. Hij bracht destijds voedsel en medicijnen naar de zieke (vaak oudere) mensen in zijn geboorteland Polen. Later deed hij dienst als misdienaar en hielp hij bij dopen en uitvaarten. Misschien kunnen we daarom zo goed met Arthur over levenswijsheden praten. Het humanitaire speelt nog steeds een grote rol in het leven van Arthur. Zo helpt dit skôn mens andere skôn mensen als tolk.  

“Ik wil iedere dag nieuwe dingen beleven, zolang mijn leven duurt. Uiteindelijk ben ik alleen nog maar een botje en dan reis ik vanuit daar naar een nieuw leven.”